Het broertje.
Door: Marian
Blijf op de hoogte en volg Marian en Joost
17 Juli 2012 | Nederland, Middenbeemster
Autobedrijf Avenhorn, APK en Onderhoud, Breeuwhamer 17, 1648 HG De Goorn, www.autobedrijfavenhorn.nl.
Hier in Middenbeemster verlopen de voorbereidingen voorspoedig. Nieuwe camera gekocht met reservebatterij van € 45,--, die we waarschijnlijk per ongeluk met de verpakking hebben weggegooid. Onze oude laptop, ooit nog van Bart gekocht, nemen we mee in een stevig koffertje, waarin Joost een gat geboord heeft zodat het snoer van de oplader er doorheen kan.
Van Merel, die weet hoe belangrijk ik voldoende licht vind, kreeg ik een prachtig soort glazen vuurtorentje, dat je kunt opwinden, waarna je precies lang genoeg licht hebt om in het donker je weg te vinden naar een plasplekje zonder op een slang ofzo te trappen.
Van Louky een kilo's zwaar reisboek, waarin twee bladzijden over Mongolië stonden, omdat er verder geen boek over Mongolië te vinden was. Meteen maar even met Merel en Lennard afgesproken, toen we het boek opensloegen op Chili, dat we daar over twee jaar met ons viertjes naar toe gaan.
Van mijn moeder blikken vlees van de beste slager in Gelderland (met een traan gegeven - het allergrootste kado), een onverwachte financiële bijdrage van tante Riet en oom Peter, een slijterijcheque van mijn broertje, een Christoffel van zangmaatje Enny, de reserve-engel van Gertrud (via de telefoon), een reisboekje 'De zondagmiddag-auto' van collega Nanouk, zal ik nog even doorgaan?
Wat is het ontzettend leuk om weg te gaan en een lange reis te maken, het is een beetje alsof je doodgaat en je van iedereen extra veel lieve woorden en kadootjes ontvangt, alleen kom ik gewoon straks weer terug (tenminste, daar gaan we tot nader bericht van uit).
Joost verricht de laatste kleine wondertjes aan de auto en naait net zo lang leren zakjes voor de nieuwe camera tot er één past.
Van de hele Mongoliëgroep had ik een filmpje gemaakt met het nieuwe cameraatje, dat Joost weer gewist heeft omdat hij dacht dat het een mislukte foto was. We zien ze 26 juli op een parkeerplaats in de Oekraïne, ik hoop daar een nieuw filmpje te maken.
Dit weekend gaan we vertrekken, eerst even een paar daagjes onthaasten in Polen. De zloti's en roebels zijn in de camper verstopt, de visa staan in ons paspoort, we zijn er helemaal klaar voor.
Zara en Poes laten we achter, Maja zorgt voor ze tot we terug zijn, dankjewel Maja! Het leuke is dat ze eindeloos samen spelen en in de competitie zijn wie de meeste muizen en de grootste ratten kan vangen (ik heb het nu alleen over de poezen). De vangst wordt iedere nacht trouw onder ons bed gelegd, dus dat wordt een leuke thuiskomst.
Maar tot het zover is geniet ik van drie maanden heel veel niét. Ik geniet natuurlijk wel, maar vooral van wat er niet is, en nog het meest van wat er zoveel mogelijk niet is. Zoals het ontdekken hoeveel soorten stiltes er zijn.
Voor al die mensen die me bezorgd vroegen na het lezen van mijn eerste verslagje of ik er eigenlijk wel zin in heb: ja, ik heb er zin in. Ongeacht het aantal garages, blessures, muggenbulten, vastzitten in de modder, kou, hitte, vermoeidheid, gebrek aan bewegingsruimte, privacy,comfort, al die saaaaaie landschappen, rare buitenlanders die geen normaal Nederlands - zelfs geen fatsoenlijk Engels spreken, culturele misverstanden, opdringerige gastvrijheid, een onvoorwaardelijk JA. Dankzij die zaken zelfs juist, want dat maakt reizen tot reizen. En ergens snapt iedereen dit wel, denk ik, zelfs als je - zoals mijn dierbare vriendin Rozemarijn - liever thuisblijft met wijntjes en kaasjes en geen zin hebt in al dat gedoe. Want reizen is eigenlijk net leven, maar dan even door een vergrootglas gezien, toch?
18 Juli 2012 - 07:06
Merel:
Ooooh wat stoer, wat ziet de auto er mooi uit! Natuurlijk stuur ik je vanuit Nederland nog veel meer licht toe, ik ga proberen een beetje bij jullie te zijn. Wat een avontuur! Gelukkig tot donderdag nog even, nog even knuffelen :-) KUS -
18 Juli 2012 - 09:04
Lennart:
Hallo Joost en Marian,
Ik wens jullie heel veel plezier met deze spannende uitdaging, geniet ervan en ik hoop dat jullie geen verdere aanbevelingen van Oostblok autodealers hoeven te doen en dat jullie veel veilige en mooie kilometers zullen hebben!
Lennart -
18 Juli 2012 - 10:00
Benne:
Leuk verhaal!Ga zo door ,dan valt er voor het thuisfront ook veel mee te beleven,groet
PS ,ik zie nu het kenteken luid en duidelijk -
18 Juli 2012 - 11:42
Miriam:
Lieve Marian en Joost,
Wat is de auto mooi geworden! Johan heeft zijn werk goed gedaan (mijn moeder heet ook Weel, dus .....geen idee of hij fam. is)
Ik heb er alle vertrouwen in dat dit weer een fantastisch avontuur gaat worden en jullie natuurlijk weer heel huids zullen terugkeren.
Wanneer komt er nu een reisverhalen boek van je uit, Marian?
Het is een genot om je stukjes te lezen, ik kijk er naar uit.
Veel liefs, Miriam -
18 Juli 2012 - 18:38
Lydia:
Goede reis samen in jullie prachtige nieuwe mobiel. Ik zit hier met een glimglach om mijn mond, omdat het soms zo grappig is en tevens herkenbaar, wat er allemaal gebeurd bij jullie (en dan bedoel ik vooral het weggooien van net nieuw gekochte zaken). Ach we zullen maar zeggen het is de leeftijd, toch!
Ik zit inmiddels voor de 2e week op de Overschie en ga lekker. Als enige secretaresse van een groot team, voel ik me als een reddende engel. Goed gevoel trouwens.
Nou nogmaals goede reis en doe voorzichtig. XXXX -
19 Juli 2012 - 09:48
Arupam:
Achter de koffie in eet- en drinkgelegenheid ( en wifi.. ) te Cognac; op bezoek bij mijn schoonouders, neem ik een slok gelijknamige drank uit mijn zakflesje en drink op een geweldige "droomreis" voor jullie.
BON VOYAGE !!!!!!
19 Juli 2012 - 20:33
Rini En Marjan:
Marian wat kun je de dingen toch leuk beschijven. De 1e 2 verslagen waren al weer boeiend om te lezen en dan zijn jullie nog niet eens vertrokken. Dat beloofd wat voor de echte reisverslagen (als je een internetcafé gevonden kunt krijgen.....) Veel reisplezier! -
22 Juli 2012 - 19:24
Je Broertje:
Fijne reis samen en veel genieten en we reizen in gedachten met jullie mee .
Groeten uit Ermelo . -
23 Juli 2012 - 21:35
Irina:
De reis is begonnen, weer een nieuw avontuur en ik kan niet wachten tot jullie
weer terug zijn, om alle verhalen te horen, te zien en jullie een stevige
knuffel te kunnen geven, want jaja, ik ben een egoïst...
Maar tot dan: een bijzondere geweldige reis met jullie waanzinnig prachtige
4x4-wielen-villa, lieve oom en tante!
Как бы вы себя не чувствовали, держите крепче баранку!
Dikke zoenen, Irina
en ook van Aart
25 Juli 2012 - 11:46
Hetty Vollenbroek-Janssen:
Ik zie jullie snel (tenminste, dat hopen we...) -
27 Juli 2012 - 19:08
Karin Van Lopik:
Hey Marian en Joost, geweldig wat jullie doen, geniet inderdaad van wat je nu niet hebt, maar wel van wat gaat komen....Ik hoop heel veel mooie plaatjes, beelden en gedachten rijker.....jullie zullen weer veel interessante ervaringen rijker worden. Geniet....geniet en nog eens geniet.....Ben wel nieuwschierig naar hun cultuur daar in Mongolie ?! Weer veel belevenissen die je in jullie persoonlijke Rugzak mee kunnen nemen. Heel veel plezier, enneh....eh ik droom van hieruit wel mee.....Heel veel Liefs: Karin v Lopik. -
20 December 2018 - 09:37
Joostdeherder:
Wat een heerlijke verhalen,wat een heerlijk mens ben je mijn verrukkelijke reisgenoot!